Bolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat

Tilhengere av avgåtte president Evo Morales brenner dekk på veien mellom hovedstaden La Paz og nabobyen El Alto. Flere veier er sperret, og det kommer meldinger om mangel på bensin og matvarer.
Tilhengere av avgåtte president Evo Morales brenner dekk på veien mellom hovedstaden La Paz og nabobyen El Alto. Flere veier er sperret, og det kommer meldinger om mangel på bensin og matvarer. Foto: Natacha Pisarenko / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene flyr inn basisvarer til hovedstaden La Paz etter meldinger om at mangel på bensin og mat brer om seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved å innføre en slik luftbro kan man unngå veiblokadene som er reist av støttespillere til tidligere president Evo Morales, melder BBC. Myndighetene håper å få til leveranser fra luften også i andre byer i landet.

Morales gikk av 10. november etter anklager om valgfusk, og han søkte siden asyl i Mexico. Minst 23 mennesker har mistet livet i urolighetene som har rammet landet.

Aktuelt: Bolivia utviser cubanere og Venezuelas diplomater

Lange køer

Fungerende president Jeanine Añez, som selv er møtt med krav om at hun må trekke seg, sa søndag at det innen kort tid vil bli avholdt valg for å gjenopprette landets demokratiske troverdighet.

Det har oppstått lange køer i hovedstaden hvor folk ventet for å tak i basisvarer. Protestene fortsatte gjennom helgen etter at ni mennesker døde fredag i voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og kokabønder i byen Cochabamba.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Morales har hatt sterk støtte i dette området, og kokadyrkernes fagforeninger har gitt Añes frist til mandag kveld til å trekke seg.

Aktuelt: Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico

Veisperringer

Pro-Morales-demonstranter blokkerte forrige uke veien mellom La Paz og nabobyen El Alto. De har nå også satt opp sperringer på en viktig transportrute til Santa Cruz, som er landets finanssentrum. Også veier til landbruksområder øst og midt i landet er rammet, ifølge AFP.

Demonstrantene har dessuten sperret veien til et raffineri som besørger leveranser av drivstoff og naturgass til hele La Paz-regionen.

Aktuelt: Chiles president fordømmer politiets voldsbruk