Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel

Politiet jobbet gjennom natten på stedet der en kvinne ble funnet drept i en bil i Malmö torsdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Politiet jobbet gjennom natten på stedet der en kvinne ble funnet drept i en bil i Malmö torsdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En dansk 27-åring som fredag kveld ble pågrepet etter en biljakt i Danmark, er funnet død i fengsel. Han ble siktet for å ha drept en kvinne i Malmö i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

27-åringen er funnet død i en fengselscelle i Odense, opplyser politiet i Fyn lørdag formiddag.

Mannen skulle etter planen møte i retten i Odense lørdag, hvor det skulle avgjøres om han skulle utleveres til Sverige.

Han ble pågrepet på Fyn i Danmark etter en biljakt fredag kveld, skriver Kvällsposten.

– Det tok lang tid. Han ville ikke stoppe, sier operasjonsleder Ehm Christensen ved Fyn-politiet. Flere patruljer deltok i biljakten, men ifølge Christensen foregikk det hele forholdsvis udramatisk.

Funnet i en bil

Politi i Malmö fikk melding om funn av en død kvinne i en bil torsdag kveld. Politipatruljen som ankom stedet, konstaterte at hun var død, og omstendighetene rundt gjorde at en etterforskning med mistanke om drap ble innledet, opplyser politiet.

Kvinnen skal ifølge Sydsvenskan være 24 år gammel. Det er fremdeles uklart hvordan hun døde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske mannen er tidligere dømt for ran i Sverige.

Flere voldssaker i Malmö

Malmö har lenge vært herjet av en lang rekke grove voldssaker. På tirsdag skrev avisen Aftonbladet at det har vært 38 gjengrelaterte drap i byen de siste åtte årene. Bare seks av dem er blitt oppklart.

Forrige helg ble en 15-åring drept og en annen kritisk såret i en skyteepisode på en pizzarestaurant i sentrum. Mandag kveld ble en mindreårig gutt skadd i en ny skyteepisode i byen.