Nær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen

Statssekretær George Kent i utenriksdepartementet og Ukraina-ambassadør William Taylor forklarte seg i en åpen høring i forbindelse med riksrettsgranskningen mot president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
Statssekretær George Kent i utenriksdepartementet og Ukraina-ambassadør William Taylor forklarte seg i en åpen høring i forbindelse med riksrettsgranskningen mot president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

13,8 millioner amerikanere så USAs fungerende Ukraina-ambassadør William Taylor og statssekretær George Kent forklare seg i riksrettshøringen på TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti ulike TV-kanaler sendte den om lag seks timer lange høringen direkte eller i opptak, opplyser markedsanalysebyrået Nielsen.

De aller fleste som så riksrettshøringen, så den på Fox News. De hadde 2,9 millioner seere. MSNBC kom på andreplass med 2,6 millioner seere, 2 millioner var innom ABC, CBS hadde 1,97 millioner seere, CNN hadde 1,8 millioner og NBC hadde 1,6 millioner seere, ifølge Nielsen.

Langt flere amerikanere så Brett Kavanaugh forklare seg i Senatets justiskomité i fjor i forbindelse med at han skulle bli ny høyesterettsdommer. Da var det 20,4 millioner amerikanere som var benket foran TV-en. Til sammenligning så 19,5 millioner amerikanere James Comey forklare seg i justiskomiteen i Senatet i forbindelse med Russland-granskingen, mens 13,8 millioner så Michael Cohen forklare seg i Representantenes hus om de såkalte «hysjpengene». 12,9 millioner fulgte Robert Muellers høring i juli i forbindelse med Russland-granskningen.