USA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister

USAs forsvarsminister Mark Esper sier at 600 amerikanske soldater blir værende i Syria. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix
USAs forsvarsminister Mark Esper sier at 600 amerikanske soldater blir værende i Syria. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA vil beholde en styrke på rundt 600 soldater i Syria, opplyser den amerikanske forsvarsminister Mark Esper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen falt til pressen på et fly underveis til Seoul, der forsvarsministeren begynner en rundtur i Asia. Esper presiserer at det er snakk om det nordøstlige Syria.

Dette er området der president Donald Trump i oktober sa han vil trekke alle amerikanske styrker ut av. Han betegnet konflikten som en «krig uten slutt», av den typen USA ikke lenger vil være part i.

Forsvarsminister Esper sier at uttrekkingen fortsetter, men at det til sjuende og sist vil bli værende en styrke på rundt 600 mann. Han la til at tallet kan endre seg, særlig hvis europeiske land vil styrke sitt nærvær i området.

Trumps beslutning om tilbaketrekking møtte en storm av kritikk, både fra allierte i NATO og land i regionen. Mange uttrykte uro for at IS skal kunne omgruppere seg i den urolige situasjonen i det nordøstlige Syria.

Trump modererte sin beslutning og sa at en viss styrke vil bli værende i Syria for å beskytte verdifulle oljefelter.