Mann pågrepet for å starte skogbranner i Australia

Brannmann slukker skogbrann ved Taree i New South Wales tirsdag. Fire personer har omkommet i skogbranner øst i Australia. Foto: AP / NTB scanpix
Brannmann slukker skogbrann ved Taree i New South Wales tirsdag. Fire personer har omkommet i skogbranner øst i Australia. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australsk politi har pågrepet en mann for å tenne på skog sør for Sydney. Fire personer har mistet livet i forbindelsene med skogbrannene som herjer i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble tatt på fersken av politi og redningsarbeidere da de skulle redde en person som fløy en paraglider inn i et tre i Wollongong, om lag 80 kilometer sør for Sydney onsdag.

Da redningsmannskapene kom på stedet, luktet de røyk og startet med å finne ut hvor den kom fra. Det var da de oppdaget skogbrannene og pågrep en mann på 20 år på stedet, opplyser politiet i delstaten New South Wales torsdag.

Det har vært – og er fortsatt – en rekke skogbranner i delstaten. Torsdag ble det kjent at en fjerde person har blitt funnet omkommet i forbindelse med skogbrannene som herjer øst i landet.

Tidligere denne uken ble det erklært unntakstilstand i både New South Wales og nabodelstaten Queensland som følge av brannene.