Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong

Demonstranter samlet seg med paraplyer og mursteiner ved et universitet i Hongkong onsdag. Foto: AP / Vincent Yu / NTB scanpix
Demonstranter samlet seg med paraplyer og mursteiner ved et universitet i Hongkong onsdag. Foto: AP / Vincent Yu / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske utvekslingsstudenter i Hongkong på komme seg hjem, oppfordrer Universitetet i Bergen. Også andre universiteter tar grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viserektor for utdanning på Universitetet i Bergen (UiB), Oddrun Samdal, sier til Khrono at de sterkt anbefaler sine studenter om å dra hjem til Norge.

– Vi vil også tilby økonomisk støtte, hvis det skulle være et problem, sier Samdal til Khrono.

UiB har ti studenter som er på utveksling i Hongkong på ulike universiteter.

– Vi har hatt kontakt med studentene de siste dagene for å høre hvordan det står til. Alle har meldt at de har det bra etter forholdene, sier Samdal.

Utenriksdepartementet endret onsdag reiserådet sitt til Hongkong. De ber nå norske studenter i byen om å gjøre en forløpende vurdering av sikkerheten.

Følger situasjonen

Også andre universiteter og skoler følger situasjonen.

Fem studenter fra NTNU er på utveksling i Hongkong. Ifølge Universitetsavisa er NTNU i kontakt med Utenriksdepartementet for å få vurderinger derfra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

BI har iverksatt beredskap, opplyses det på skolens nettside. Totalt 18 utvekslingsstudenter fra BI studerer ved fem ulike universiteter i Hongkong denne høsten.

Det danske universitetet DTU har bedt sine 36 utvekslingsstudenter om å reise hjem til Danmark, ifølge den danske kanalen DR.

Politiet stormet universitet

Den norske studenten Elina Neverdal Hjønnevåg forteller til NRK at hun og flere andre nordiske studenter har blitt sendt på hotell, ettersom universitetsledelsen frykter sammenstøt mellom demonstranter og politiet inne på universitetsområdet.

Onsdag morgen stormet politiet det kinesiske universitetet i byen. Politiet angrep med tåregass og gummikuler. Studentene gikk til motangrep bevæpnet med sportsutstyr, som pil og bue.