Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong

Studenter med hjemmelaget utstyr gjør seg klare for demonstrasjoner utenfor universitetet CUHK i Hongkong onsdag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Studenter med hjemmelaget utstyr gjør seg klare for demonstrasjoner utenfor universitetet CUHK i Hongkong onsdag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle skoler i Hongkong vil holdes stengt torsdag av transport- og sikkerhetshensyn. Det har vært voldelige sammenstøt under demonstrasjonene de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nyhetsbyrået AP er forelesninger avlyst ved flere universiteter allerede onsdag.

I en kunngjørelse fra Hongkongs utdanningsdepartement oppfordres demonstrantene til å sette en stopper for alle voldelige handlinger, skriver Reuters.

Det har rådet kaotiske tilstander i Hongkong etter nye sammenstøt mellom demonstranter og politi. Onsdag er sikkerheten styrket rundt flere universiteter. Flere undergrunnsstasjoner er stengt, og demonstranter har hindret dører på togvogner i å lukkes. Flere vogner er også blitt vandalisert.

Tirsdag stormet opprørspoliti finansdistriktet og flere universiteter for å rydde områdene for demonstranter.

Tidligere på dagen oppsto det sammenstøt på flere universiteter i byen. Ved det kinesiske universitetet i Hongkong, CUHK, skjøt politiet med tåregass og gummikuler, mens studenter strømmet ut væpnet med sportsutstyr, deriblant pil og bue.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har vanligvis ikke adgang til universitetene uten en ransakelsesordre, men ifølge en talsmann for politiet ble inntrengningen rettferdiggjort av at politiet hadde vært «under angrep». I løpet av 20 minutter hadde over 30 bensinbomber blitt kastet mot dem, ifølge politiinspektør Kong Wing-cheung.

Mandag ble en mann påtent av maskerte demonstranter, mens en demonstrant ble skutt av politiet. Tilstanden for mannen er stadig kritisk, mens den for demonstranten er blitt nedjustert til alvorlig.