Ti-åring faller stygt – nå saksøker moren lekeparken

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ti år gammel gutt falt flere meter fra en zipline da han prøvde en attraksjon i en lekepark i Florida. Gutten fikk flere skader etter fallet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skjedde i en lekepark i Florida 1. september i år. Sønnen var i parken i forbindelse med en bursdagsfeiring til en venn. Moren til gutten har nå saksøkt lekeparken for omlag 137.000 norske kroner etter hendelsen, skriver CNN.

Gutten falt mellom seks og syv meter fra en zipline før han falt på et betonggulv. Han fikk alvorlige skader etter fallet, og ble innlagt på sykehus for behandling i flere dager. 10-åringen brakk flere bein, punkterte en lunge, samt at han fikk hodeskader.

Les også: Bølgemaskin gikk amok - ble til «tsunami»

I etterkant har det blitt konkludert med at gutten ikke var festet godt nok rundt beina.

Gutten er nå tilbake på skolen, men han sliter med å delta for fullt, ifølge moren.

– Hver dag er en kamp for normalitet for ham, har hun uttalt, ifølge CNN.

Etter ulykken har alle ansatte ved lekeparken fått en ny runde med sikkerhetsopplæring på alle attraksjoner, og de ansatte som var ansvarlige for sikkerheten da ulykke skjedde har fått sparken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I USA forekommer slike type ulykker ofte. Hver dag i sommersesongen var det i perioden 1990 til 2010 20 ulykker som krevde sykehusinnleggelse av barn under 18 år i snitt, ifølge en undersøkelse gjengitt i Science Daily. Totalt ble nesten 93.000 barn skadet i fornøyelsesparker i den nevnte perioden.

Til sammenligning var det 22 middels alvorlig eller alvorlige ulykker ved fornøyelsesparker i Norge i 2016. Hendelsene førte til personskader som dypere kutt, lengre besvimelse, kraftigere forbrenninger, hodeskader eller i verste fall varige skader, het det i VG.