Napoleon-ekspert (63) mistenkt for drap på studine (24)

Oleg Sokolov kledd ut som Napoleon Bonaparte under en markering i Krasnoyarsk 2005. Nå er han fengslet og mistenkt for å ha drept en 24-årig student.
Oleg Sokolov kledd ut som Napoleon Bonaparte under en markering i Krasnoyarsk 2005. Nå er han fengslet og mistenkt for å ha drept en 24-årig student. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske Napoleon-eksperten Oleg Sokolov (63) ble arrestert etter at han falt i elva. Politiet fant en ryggsekk med kroppsdeler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Professor Oleg Sokolov skal ha tilstått å ha drept sin 24-årige elskerinne.

Offeret skal ha vært hans tidligere student og er også oppført som medforfatter på flere av hans bøker om Napoleon.

63-åringen ble arrestert lørdag etter at han beruset falt i elven Moika som renner gjennom St. Petersburg. Med seg skal han også ha hatt en ryggsekk hvor politiet oppdaget kroppsdeler som skal tilhøre den unge kvinnen.

Til nyhetsbyrået Interfax sier Sokolovs advokat at professoren har tilstått drapet.

– Sokolov har vært sterkt påvirket av ett eller annet, så vi kan bare spekulere på nåværende tidspunkt, siteres advokaten Alexander Pochuyev, i følge den engelskspråklige russiske avisen The Moscow Times.

Avisen siterer andre russiske medie på at professoren skal ha prøvd å kvitte seg med kroppsdeler, og det spekuleres i at han visst nok skal ha planlagt selvdrap utkledd som Napoleon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sokolov regnes som ekspert på den franske keiseren som i 1812 forsøkte å erobre Russland med nesten 700.000 soldater. Han har ledet flere historiske spill om disse krigshandlingene og skal også ha blitt annerkjent ved prestisjetunge Sorbonne. Han mottok i 2003 også den franske orden Legion d'Honneur.

I fjor ble det publisert anonyme fortellinger fra en av hans kvinnelige studenter som hevdet at professoren ti år tidligere hadde plaget, slått og torturert henne, skriver The Moscow Times.