Streiken over i Lufthansa etter to dager

Listen over kansellerte avganger med Lufthansa på en oppslagstavle på flyplassen i Frankfurt torsdag. Lørdag morgen ble den varslede 48-timer lange streiken avsluttet og representanter for fagforeningen til de kabinansatte vil møte ledelsen i Lufthansa for å drøfte mulige løsninger på arbeidskonflikten. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix
Listen over kansellerte avganger med Lufthansa på en oppslagstavle på flyplassen i Frankfurt torsdag. Lørdag morgen ble den varslede 48-timer lange streiken avsluttet og representanter for fagforeningen til de kabinansatte vil møte ledelsen i Lufthansa for å drøfte mulige løsninger på arbeidskonflikten. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Streiken blant kabinpersonalet i tyske Lufthansa ble avsluttet lørdag morgen. Selskapet advarer om kanselleringer og forsinkelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 1.500 avganger og mer enn 200.000 reisende ble berørt av den to dager lange streiken. I Norge var det var fly til og fra München og Frankfurt som ble berørt av streiken.

Lørdag advarer Lufthansa om at det fortsatt vil være forsinkelser og kanselleringer til trafikken er tilbake i rute.

De kabinansatte streiket for høyere lønn for selskapets rundt 21.000 kabinansatte. I tillegg er det et krav om at sesongarbeiderne skal få bedre muligheter til fast ansettelse. Lufthansa stilte spørsmål ved om streiken, som ble organisert av fagforeningen Ufo, er lovlig, men retten delte ikke selskapets oppfatning av dette og ga grønt lys.

Søndag skal representanter for Ufo møte Lufthansa for å drøfte situasjonen. Arbeidsgiveren vil forsøke å oppnå en enighet for å unngå flere aksjoner.

Mandag vil partene kunngjøre utfallet av samtalene.

Personvernpolicy