Bloomberg på listen over demokratiske presidentkandidater i Alabama

Navnet til milliardær og tidligere ordfører i New York, Michael Bloomberg, sto før fristen fredag på listen over kandidater til primærvalget som skal holdes i Alabama i mars neste år. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP/ NTB scanpix
Navnet til milliardær og tidligere ordfører i New York, Michael Bloomberg, sto før fristen fredag på listen over kandidater til primærvalget som skal holdes i Alabama i mars neste år. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Milliardær Michael Bloomberg er på listen over dem som fredag hadde meldt sitt kandidatur for å delta i neste års presidentvalg før fristen gikk ut i Alabama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere borgermesteren (77) i New York varslet torsdag at han vurderte å kaste seg med i valgkampen om bli demokratenes presidentkandidat mot Donald Trump neste år.

Bloomberg selv har ikke kommentert det, men navnet hans figurerte blant 17 kandidater som var meldt på til Demokratenes primærvalg i Alabama før fristen gikk ut fredag.

Primærvalget i Alabama holdes 3. mars neste år.

Bloomberg sa tidligere i år at han ikke ville stille til presidentvalget som Demokratenes kandidat. Men hans politiske rådgiver Howard Wolfson sa i en uttalelse torsdag at Bloomberg er urolig over gruppen demokratiske kandidater og sier at «de er ikke godt posisjonert for å slå Donald Trump».

Personvernpolicy