Frankrikes ambassadør til Bosnia kalt inn på teppet etter Macron-kommentar

<p>Leder Zeljko Komsic i det bosniske presidentskapet (høyre) og Frankrikes ambassadør til Bosnia, Guillaume Rousson, møttes fredag. Foto: Det bosniske presidentskapet via AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Leder Zeljko Komsic i det bosniske presidentskapet (høyre) og Frankrikes ambassadør til Bosnia, Guillaume Rousson, møttes fredag. Foto: Det bosniske presidentskapet via AP / NTB scanpix

Bosnia har kalt den franske ambassadøren inn på teppet etter at Frankrikes president Emmanuel Macron beskrev landet som en tidsinnstilt bombe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassadør Guillaume Rousson møtte fredag Zeljko Komsic, som er leder for Bosnias tredelte presidentskap.

Frankrikes utenriksdepartement har bekreftet at ambassadøren ble «bedt om å besøke det bosniske presidentskapet», men vil ikke spesifisere hvorfor.

I et intervju med det britiske nyhetsmagasinet The Economist har Macron omtalt Bosnia som «hovedspørsmålet» i Balkan-regionen.

– Den tidsinnstilte bomben som tikker rett ved siden av Kroatia, og som står overfor problemet med tilbakevendende jihadister, er Bosnia-Hercegovina, sa Macron i intervjuet.

En studie i 2015 fra sikkerhetsselskapet Soufan Group anslo at det var om lag 300 bosniske jihadister i Syria og Irak, sammenlignet med 1.700 franskmenn.

I N1 siteres Bosnias statsminister Denis Zvizdic på at Bosnia «ikke er en trussel mot noen» og at landet har stoppet strømmen av stridende til Midtøsten.

Macrons intervju skapte overskrifter torsdag av andre årsaker, da han omtalte NATO som «hjernedød» og hevdet at USA vender seg vekk fra Europa.

Det førte til sjelden kritikk fra Tysklands statsminister Angela Merkel, som sa at det er upassende å felle en så drastisk dom og bruke så drastiske ord om forsvarsalliansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden