Trump sier han hadde elsket å stille til valg mot «lille Michael» Bloomberg

Video: Her gjør Trump narr av milliardæren Micheal Bloomberg.

Donald Trump gjør narr av milliardæren Michael Bloomberg, som vurderer å stille i presidentvalget neste år. Ifølge presidenten vil han være en drømmemotstander.

– Jeg kjenner Michael. Han er et null. Det er ingen jeg heller vil stille til valg mot enn lille Michael, sa Trump fredag.

– Han har ikke magien som kreves for å gjøre det bra, sier Trump om Bloomberg.

Presidenten sier han tror et Bloomberg-kandidatur vil gå ut over moderate Joe Biden, som leder an i kampen om å bli Demokratenes kandidat.

Biden sier han tar det hele med knusende ro.

– Jeg har absolutt ikke noen problemer med at han melder seg på, sier Biden.

Tidligere New York-borgermester Michael Bloomberg har åpnet for å stille som kandidat i presidentvalget i 2020. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix
Tidligere New York-borgermester Michael Bloomberg har åpnet for å stille som kandidat i presidentvalget i 2020. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix

– Om jeg ikke tar feil, gjør jeg det ganske bra, både i forhold til Trump og til alle kandidater som stiller, fortsetter den tidligere visepresidenten.

Bloomberg, som var borgermester i New York fra 2001 til 2013, har ikke offisielt kunngjort at han stiller til valg, men han har tidligere vurdert en nasjonal valgkamp, og det er ventet at han registrerer seg innen fristen løper ut i Alabama fredag. Alabama har tidlig frist for kandidater som ønsker å melde seg på delstatens runde i primærvalget.

Bloomberg var lenge republikaner, men har også stilt til valg som uavhengig kandidat. Nå er han demokrat. Han anslås å være god for om lag 52 milliarder dollar. Trumps formue anslås til sammenligning å være nærmere 3 milliarder.

To av Demokratenes fremste kandidater, Bernie Sanders og Elizabeth Warren, baserer mye av sin politiske plattform på en langt strammere skattlegging av USAs rikeste.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden