Trumps tidligere justisminister vil slå demokratene i Alabama

Tidligere justisminister i USA, Jeff Sessions, vil stille til valg for å vinne tilbake plassen republikanerne tapte i senatet under valget i 2017. Foto: Andrew Harnik/ AP/ NTB scanpix
Tidligere justisminister i USA, Jeff Sessions, vil stille til valg for å vinne tilbake plassen republikanerne tapte i senatet under valget i 2017. Foto: Andrew Harnik/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter at president Donald Trump sparket ham fra jobben som justisminister vil Jeff Sessions gå inn for å vinne Alabamas tapte plass i senatet tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten på dagen ett år etter at den 72 år gamle tidligere justisministeren måtte gå av som justisminister i USA, kommer meldingen om at Jeff Sessions vil stille til senatsvalget for Alabama. Opplysningene kommer fra medlemmer av Det republikanske partiet.

Den svært konservative Sessions representerte Alabama i det amerikanske senatet fra 1997 til 2017.

Til tross for at han flere ganger er blitt offentlig ydmyket av Trump, har Sessions opprettholdt sin støtte til presidenten.

– Han er nådeløs og innfrir faktisk løftene han ga til det amerikanske folket, sa Sessions under et politisk møte i forrige måned.

Under valget i 2017 var Sessions justisminister og med den svært omdiskuterte, erkekonservative Roy Moore som kandidat, stemte de vanligvis republikansk orienterte velgerne i Alabama inn demokraten Doug Jones i stedet.

Utfallet av valget sjokkerte mange, ikke minst Moore selv. Han ba om ny opptelling av stemmene. Til slutt ba president Trump ham om å erkjenne valgnederlaget.

Personvernpolicy