Tre siktet for spionasje mot Twitter-brukere kritiske til Saudi-Arabia

To tidligere ansatte i Twitter er sammen med en tredje person siktet for å spionert på dissidenter og andre på oppdrag fra kongefamilien i Saudi-Arabia, opplyste amerikanske justismyndigheter onsdag. Foto: Matt Rourke/ AP/ NTB scanpix
To tidligere ansatte i Twitter er sammen med en tredje person siktet for å spionert på dissidenter og andre på oppdrag fra kongefamilien i Saudi-Arabia, opplyste amerikanske justismyndigheter onsdag. Foto: Matt Rourke/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To tidligere ansatte i Twitter og en tredje person er siktet for å ha spionert på personer som har vært kritiske til kongefamilien i Saudi-Arabia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er amerikanske myndigheter som har siktet to saudiarabiske og en amerikansk statsborger.

De tre skal ha samarbeidet om å avdekke personopplysninger fra Twitter-kontoer tilhørende dissidenter, på oppdrag fra regjeringen i Riyadh og kongefamilien i Saudi-Arabia, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

En av de tre siktede har bånd til kongefamilien i Saudi-Arabia. De tre skal ifølge siktelsen ha hatt kontakt med en ikke navngitt saudiarabisk tjenestemann. Denne jobbet på oppdrag fra det som i rettsdokumentene omtales som «Kongefamiliemedlem-1». Ifølge avisa The Washington Post dreier dette seg om Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

– Den foreløpige siktelsen går ut på at saudiarabiske agenter har gått inn i Twitters interne systemer for å hente ut personlig informasjon om kjente saudiarabiske kritikere og tusenvis av andre Twitter-brukere,» sa den amerikanske statsadvokaten David Anderson.