Prokinesisk politiker såret i knivangrep i Hongkong

En mann er arrestert for å ha angrepet politiker Junius Ho i Hongkong onsdag. Ved siden av leder Carrie Lam er Ho en av Hongkongs mest forhatte personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En video delt på internett viser hvordan en mann med en blomsterbukett kommer opp til Junius Ho (57) onsdag morgen, mens politikeren og partimedlemmer driver valgkamp i valgkretsen hans, Tuen Mun, i utkanten av Hongkong, nær grensa til fastlands-Kina.

Mannen som gir Ho blomstene skal ha bedt om å få ta et bilde, men trekker så fram en kniv, før han stikker etter ham og treffer ham i brystet.

Ho og hans politiske rådgivere skal ha fått kontroll på mannen, som ropte «Junius Ho, ditt avskum!» mens han gikk til angrep.

Ifølge politiet ble i alt tre personer skadd i tumultene, inkludert angriperen selv.

Mannen er i varetekt og Ho skal ha fått en stikkskade på venstre side av brystet. Ho var ved bevissthet da han ble hentet i ambulanse.

I likhet med leder Carrie Lam og politisjef Stephen Lo, mislikes Ho sterkt av den prodemokratiske bevegelsen i Hongkong fordi de har Kina i ryggen og står for en prokinesisk linje.

Særlig etter 21. juli, da han ble filmet mens han håndhilste på en gruppe menn som senere banket opp demonstranter i Yuen Long, har han fått mye motbør på nett. 40 personer ble innlagt på sykehus etter den volden.

Han har også ytret støtte til Hongkongs politistyrker i en rekke taler og blitt kritisert for å være talerør for Kina. Han får også kommentarer for nedsettende språkbruk, som da han i oktober anklaget en kvinnelig politiker for å «spise fremmed pølse» fordi hun er gift med en britisk mann, en journalist.

Personvernpolicy