Kinas president ga støtte til Hongkongs leder

Kinas president Xi Jinping møtte Hongkongs leder Carrie Lam i under et møte i Shanghai tirsdag. Han ga den upopulære lederen ubetinget støtte med å løse situasjonen med de omfattende demonstrasjonene i den delvis selvstyrte byen. Foto: Ju Peng/Xinhua/AP/NTB scanpix
Kinas president Xi Jinping møtte Hongkongs leder Carrie Lam i under et møte i Shanghai tirsdag. Han ga den upopulære lederen ubetinget støtte med å løse situasjonen med de omfattende demonstrasjonene i den delvis selvstyrte byen. Foto: Ju Peng/Xinhua/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas president Xi Jinping sier han har «høy grad av tillit» til den svært upopulære lederen Carrie Lam i Hongkong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Xi møtte Lam i Shanghai dagen etter at Kinas kommunistparti gikk med på å endre måten de velger eller fjerner den øverste funksjonæren i den delvis selvstyrte byen.

Den kinesiske presidenten hadde derimot lite å utsette på Lams innsats for Hongkong. Under møtet skal han sagt at å få slutt på vold og kaos og gjenopprette orden er de viktigste oppgavene framover. Xi skal ha bedt om en «effektiv innsats» for å forbedre folks liv, melder det kinesiske statlige nyhetsbyrået Xinhua.

– Lam har ledet byregjeringen mot å fullføre sine plikter, hun streber etter å stabilisere situasjonen og forbedre den sosiale atmosfæren, og har gjort mye hardt arbeid, sa den kinesiske presidenten, ifølge Xinhua.

Demonstranter har i flere uker krevd Lams avgang fra jobben som leder etter det omstridte lovforslaget om utlevering av borgere i Hongkong til Kina i saker om straffeforfølgelse. Lam har trukket lovforslaget, men kravene om hennes avgang er blitt opprettholdt av demonstrantene.