Ti pågrepet i Vietnam etter lastebiltragedien i England

Dette er saken: 39 personer funnet døde i lastebil i Essex
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vietnamesisk politi har pågrepet åtte personer etter funnet av 39 døde personer i en lastebil nær London i slutten av oktober. Fra før er to pågrepet i Vietnam.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bekreftet mandag at åtte personer er pågrepet i Vietnam, melder det statlige nyhetsbyrået VNA.

Fra før er to personer pågrepet i saken.

– Dette var en svært smertefull hendelse, en humanitær ulykke, sa Nghe An-provinsens politisjef Nguyen Huu Cau mandag i en videouttalelse publisert i den statlige avisen Tuoi Tre.

– Basert på det vi har fått vite fra de mistenkte, iverksetter vi aktiv etterforskning for å bekjempe og utrydde disse menneskesmuglingsringene som frakter folk ulovlig til Storbritannia, sier Nguyen.

Flere personer er pågrepet også i Storbritannia og Irland, blant dem den 24 år gamle nordirske sjåføren, som er siktet for uaktsomt drap.

31 av ofrene var menn og 8 kvinner. Mange av dem antas å ha kommet fra to provinser i den sentrale delen av Vietnam, inkludert Nghe An.

De pågrepne er mistenkt for å ha fungert som meklere og organisert reisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De 39 dødes identitet er ennå ikke bekreftet. Men familiemedlemmer har fortalt at deres barn hadde dratt til utlandet for å finne seg jobber i håp om å tjene penger som de kunne sende tilbake til hjemlandet.

– Etter bekreftelse av identitetene vil regjeringen få på plass tiltak så raskt som mulig for å få de døde hjem til Vietnam, sier landets sikkerhetsminister To Lam.