McDonald's-sjefen måtte gå etter forhold med ansatt

Toppsjefen i hamburgerkjeden McDonalds, Steve Easterbrook ble fredag sagt opp fra jobben etter at han hadde innledet et forhold til en ansatt i selskapet. Foto: Rick Bowmer/ AP/ NTB scanpix
Toppsjefen i hamburgerkjeden McDonalds, Steve Easterbrook ble fredag sagt opp fra jobben etter at han hadde innledet et forhold til en ansatt i selskapet. Foto: Rick Bowmer/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Toppsjefen i hamburgerkjeden McDonald's, Steve Easterbrook, er sagt opp med øyeblikkelig virkning etter at han innledet et forhold med en ansatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding fra selskapet søndag går det fram at Easterbrook hadde innledet et forhold til en ansatt, noe som bryter med selskapets regler. I uttalelsen fra styret heter det at Easterbrook har utvist dårlig dømmekraft med hensyn til å innledet forholdet.

I en epost til de ansatte vedgår Easterbrook forholdet, skriver New York Times og flere andre medier.

– Dette var en feil. Gitt selskapets verdier, er jeg enig med selskapets styre at det på tide for meg å trekke meg, skriver Easterbrook.

Styret har utpekt Chris Kempczinski som selskapets nye toppsjef. Han kommer fra stillingen som sjef for McDonald's i USA.

Britiske Easterbrook har vært toppsjef i McDonald's siden 2015 etter at han rykket opp fra jobben som sjef for Storbritannia og Nord-Europa. I fjor tjente Easterbrook mer enn 15 millioner dollar, om lag 136 millioner norske kroner, skrev USA Today i juli. I følge Forbes hadde han i 2017 en årslønn på vel 21 millioner dollar, en økning fra drøyt 15 millioner året før.

Medianlønnen for en ansatt i McDonald's var i 2018 snaut 7.500 dollar.

Personvernpolicy