En død og åtte innlagt grunnet salmonella-utbrudd i USA

Kjøttdeig antas å være årsaken til at ti personer i USA har fått påvist salmonella. Én person bosatt i California døde som følge av sykdommen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Kjøttdeig antas å være årsaken til at ti personer i USA har fått påvist salmonella. Én person bosatt i California døde som følge av sykdommen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En person er død og åtte andre er innlagt på sykehus etter alvorlig salmonella-utbrudd i USA. Kjøttdeig antas å være årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt har ti personer i seks forskjellige delstater fått påvist sykdommen, ifølge ABC News.

Bakterien sies å være mer alvorlig enn typiske salmonella-utbrudd, hvor vanligvis kun 20 prosent av de smittede må innlegges på sykehus.

Ifølge amerikanske Centers for Disease Control and Prevention (CDC) skyldes smitten sannsynligvis kjøttdeig. Men de har foreløpig ikke klart å finne ut hvilken leverandør det stammer fra, da pasientene har oppgitt å ha spist storfekjøttdeig fra flere forskjellige merker.

Salmonella er en av de vanligste årsakene til smittsom mage- og tarminfeksjon. Smitten skjer vanligvis fra matvarer, ofte kjøttprodukter, og sykdommen gir som regel diaré og magebesvær.

*Det tar vanligvis 6-72 timer før man merker symptomene, ifølge Folkehelseinstituttet.

* Korrigert: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at det tar to til fire uker før man merker symptomene. Det stemmer ikke.

Personvernpolicy