SOHR: Seks sivile drept i russisk luftangrep i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks sivile er drept i et russisk luftangrep i Idlib-provinsen nordvest i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet rammet landsbyen Jabala i den sørlige delen av Idlib lørdag. Alle de seks, blant dem et barn, kom fra samme familie, ifølge opplysninger som den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har innhentet.

Ifølge SOHR, som baserer seg på informasjon fra et kildenettverk inne i Syria, var det russiske fly som gjennomførte angrepet. SOHR slår dette fast på grunnlag av flymønster, flytype og ammunisjonstype.

En AFP-korrespondent på stedet opplyser at redningsarbeidere gjennomsøkte sammenraste bygninger og at seks menn fraktet ut et offer på et tykt teppe.

Lørdagens angrep var det blodigste russiske flyangrepet i Idlib-provinsen på to måneder etter at Moskva kunngjorde våpenhvile 31. august, opplyser SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Les også: Tyrkia på patrulje med Russland i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden da har våpenhvilen stort sett blitt overholdt, selv om det har funnet sted flere sammenstøt underveis, ifølge SOHR.

Det bor rundt 3 millioner mennesker i Idlib-regionen, blant dem mange som er drevet på flukt fra andre områder i landet i løpet av de åtte årene med krig.

Syrias president Bashar al-Assad, med hjelp fra Russland, trappet opp kampen mot opprørere i Idlib i april i år. Siden er rundt 1.000 sivile blitt drept og over 400.000 blitt drevet på flukt internt i regionen.

ABC Nyheter forklarer: Kurdere i Syria føler seg sveket av USA