Palestiner drept i israelsk luftangrep

En mann i den israelske byen Sderot inspiserer skadene på en bil som ble truffet av splinter av en av rakettene som ble skutt fra Gazastripen mot Israel fredag kveld. Foto: AP / NTB scanpix
En mann i den israelske byen Sderot inspiserer skadene på en bil som ble truffet av splinter av en av rakettene som ble skutt fra Gazastripen mot Israel fredag kveld. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En palestiner ble drept i israelske luftangrep over Gazastripen natt til lørdag, dagen etter at minst ti raketter ble avfyrt mot Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere titall luftangrep rammet Gazastripen natt til lørdag, ifølge en sikkerhetskilde i Gaza by.

Den israelske hæren bekrefter angrepet og opplyser at hensikten var å ramme «en lang rekke Hamas-terrormål», blant annet en Hamas-kontrollert marinehavn, et militæranlegg og en våpenfabrikk.

En 27 år gammel mann ble drept i angrepene, ifølge helsedepartementet i Gaza by.

Hamas svarte på luftangrepene med å skyte mot de israelske flyene, opplyser en Hamas-kilde. Den israelske hæren bekrefter at det ble skutt mot flyene.

De israelske luftangrepene natt til lørdag fant sted etter at minst ti raketter ble skutt fra Gazastripen mot den sørlige delen av Israel fredag kveld. Åtte av rakettene ble skutt ned av rakettskjoldet som beskytter Israel.

Rakettangrepet skjedde i bølger, og luftvernsirener ble aktivert. Et hus ble ødelagt av en rakett, men ingen personer ble drept eller såret, opplyser hæren.

Det var andre kveld på rad at den israelske hæren meldte om rakettangrep fra den Hamas-kontrollerte Gazastripen.

Personvernpolicy