Flere pågripelser etter lastebiltragedien

39 mennesker ble funnet døde i denne lastebilen forrige uke. Flere personer er pågrepet og siktet for drap og menneskesmugling.
39 mennesker ble funnet døde i denne lastebilen forrige uke. Flere personer er pågrepet og siktet for drap og menneskesmugling. Foto: Alastair Grant / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irsk og vietnamesisk politi har pågrepet flere personer i forbindelse med funnet av 39 døde mennesker i en lastebil utenfor London forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer ble fredag pågrepet i Vietnam og siktet for menneskesmugling. Det mistenkes at mange av de døde som ble funnet en lastebil i Essex forrige onsdag, kom fra Vietnam.

En talsmann for vietnamesisk politi opplyser at de to som ble pågrepet fredag, mistenkes for å ha medvirket til å få vietnamesere smuglet inn til Storbritannia. Flere av dem som skal ha betal store summer til de to pågrepne, fryktes å være blant de døde.

Politiet sier at de to siktede har organisert menneskesmugling i flere år.

Fredag opplyste også irsk politi at en 22 år gammel mann fra Nord-Irland er pågrepet i Dublin og siktet i forbindelse med lastebiltragedien. Britisk politi har begjært å få ham utlevert til Storbritannia der han vil bli siktet for medvirkning til 39 drap.

Åtte kvinner og 31 menn ble funnet døde i Grays i Essex forrige onsdag i en kjølevogn som kom til Storbritannia på ei ferje fra Belgia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange familier i Vietnam frykter at deres medlemmer er blant ofrene. DNA-prøver fra vietnamesere som savner slektninger, er samlet inn og skal brukes i identifiseringsarbeidet.

Lastebilføreren ble pågrepet kort tid etter funnet, siktet for 39 tilfeller av uaktsomt drap, samt menneskesmugling, hvitvasking av penger og organisert støtte til ulovlig immigrasjon.

Tre andre personer som ble pågrepet i forbindelse med etterforskningen er alle blitt løslatt på vilkår.