Brannvesenet gjør framskritt i slukkingen av skogbranner i California

En brannmann kjemper mot flammene nær San Bernardino i California torsdag.
En brannmann kjemper mot flammene nær San Bernardino i California torsdag. Foto: Noah Berger / AP

Brannmannskaper i California har gjort framskritt i kampen mot to store skogbranner som har herjet i delstaten den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere bolighus har brent ned og mange mennesker har måttet evakuere som følge av to nye skogbranner som oppsto torsdag og som spredte seg raskt på grunn av kraftig vind.

Den ene brøt ut i San Bernardino øst for Los Angeles, mens den andre brøt ut i Riverside like ved.

Hundrevis av brannmannskaper kjemper mot flammene og både fly og helikoptre er satt inn i slokningsarbeidete. De kraftige vindene i området har fått myndigheter til å sette farenivået til det høyeste, som innebærer formuleringen «ekstremt kritisk».

Den nasjonale værmeldingstjenesten har opprettholdt advarslene til tross for at værforholdene har bedret seg.

– Vindene er noe mildere i dag i de fleste områdene, noe som er gode nyheter for brannmannskapene, heter det i en uttalelse.

Over 350.000 mennesker er strømløse i California fordi strømselskaper har skrudd av strømmen for forhindre nye skogbranner.

Strømselskapene som har kuttet strømmen, vurderer torsdag å skru på strømmen igjen etter den sterke vinden i området har avtatt utover dagen torsdag.

Myndighetene fastslår torsdag at de har bekjempet 60 prosent av en skogbrann i Nord-California som førte til 180.000 mennesker ble evakuert. Brannen skal ikke ha spredd seg siden onsdag.

To personer er siktet for brannstiftelse og ble pågrepet etter å ha forsøkt å kjøre fra politiet i en stjålet bil. Tre husstander ble ødelagt i brannen de to er siktet for å ha startet.

Personvernpolicy