Piñera: Spania tilbyr seg å arrangere FNs klimatoppmøte

Spania har tilbudt seg å arrangere klimakonferansen COP25, ifølge Chiles president Sebastian Pinera. Chile trakk seg som arrangør på grunn av uroen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I går snakket jeg med Spanias president Pedro Sanchez, som kom med et sjenerøst tilbud om å være vert for COP25-konferansen i Madrid, sier Pinera i en uttalelse.

COP25 var planlagt arrangert i Santiago fra 2. til 13. desember, men Piñera kunngjorde onsdag at landet har trukket seg som arrangør på grunn av den pågående uroen i forbindelse med en stor protestbølge mot regjeringen. Protestene i landet startet i midten av oktober, og de har til nå blant annet ført til store utskiftninger i regjeringen.

Rundt 25.000 delegater var ventet til COP25 som er FNs årlige klimakonferanse og inngår i innsatsen for å implementere målene fra Parisavtalen. Over 20.000 personer deltok på fjorårets utgave i Katowice i Polen.

Personvernpolicy