Minst 65 døde i togbrann i Pakistan

Video: Her står toget i brann.

Minst 65 mennesker har mistet livet i en togbrann sørøst i Pakistan, ifølge myndighetene. Over 40 er skadd, og tilstanden er kritisk for flere av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toget som torsdag var på vei fra havnebyen Karachi i sør til Rawalpindi i nord, tok fyr da en passasjer brukte en gassovn i toget til å lage frokost om bord, ifølge politibetjent Ameer Taimur Khan.

Mange mennesker ble innesperret i de brennende togvognene. Dødstallet har steget betraktelig etter at det først ble meldt om ti døde i brannen i provinsen Punjab øst i landet.

En talsmann for myndighetene oppga senere at 46 mennesker omkom, og torsdag morgen hadde dødstallet steget til 65, ifølge provinsens helseminister Yasmin Rashid.

Hoppet av toget

Frykten er at tallet vil stige ytterligere. Over 40 mennesker ble skadd, flere av dem kritisk. De overlevende er brakt til ulike sykehus i byen Bahawalpur og andre steder i Rahim Yar Khan-distriktet, der ulykken fant sted.

TV-bilder fra stedet viser flammer ut av togvognene, og man hører folk som skriker. Flere av de overlevende ble skadd da de hoppet av det brennende toget, opplyser en tjenestemann.

Mange ulykker

I morgentimene lette redningsarbeidere gjennom det utbrente togvraket for å hjelpe de skadde og lete etter flere ofre. Et annet tog ble sendt til stedet for å kjøre overlevende til byen Rawalpindi rett sør for hovedstaden Islamabad, opplyser myndighetene.

Togulykker er vanlig i Pakistan, der jernbanen gjennom mange tiår har lidd under dårlig vedlikehold som følge av korrupsjon, vanstyre og manglende investeringer, skriver nyhetsbyrået AFP.

I juli omkom minst 23 mennesker i en togulykke i samme distrikt da et passasjertog fra Lahore kjørte inn i et godstog som hadde stanset ved en overgang.(©NTB)

Personvernpolicy