Voldelige sammenstøt i Libanon

Demonstranter og hæren barket onsdag sammen i Libanon da demonstrantene ble bedt om å pakke sammen og forlate. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix
Demonstranter og hæren barket onsdag sammen i Libanon da demonstrantene ble bedt om å pakke sammen og forlate. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Libanesiske demonstranter og hæren barket onsdag sammen i voldelige sammenstøt, én dag etter at statsminister Saad Hariri kunngjorde at han vil gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den libanesiske hæren brukte tåregass mot demonstrantene som forsøkte å blokkere hovedveien inn til den nordlige havnebyen Tripoli. Demonstrantene svarte med å kaste steiner.

Ifølge det lokale Røde Kors fikk minst tre demonstranter mindre skader i sammenstøtet.

Masseprotestene i Beirut og andre byer i landet har i hovedsak gått fredelig for seg og vært rettet mot landets politiske elite, som anklages for omfattende korrupsjon. Tirsdag kunngjorde landets statsminister Saad Hariri at han vil gå av.

– Jeg er litt skuffet. Jeg mener alle politiske lederne må gå, ikke bare Hariri. Vi stoler ikke på noen av dem, sa en av demonstrantene, Joumana, til DPA onsdag.

Tidligere onsdag beordret hæren demonstrantene om å rydde opp og fjerne barrikadene. Flere hovedveier nordøst i Beirut og i andre deler av Libanon ble derfor åpnet igjen, etter at demonstrantene pakket sammen og forlot stedet. Blant annet i Byblos, nord for Beirut, hvor demonstrantene ryddet gatene og ga roser til bilistene.

Demonstrantene i Tripoli og den sørlige havnebyen Sidon nekter derimot å forlate gatene før det blir dannet en ny regjering. Samtidig oppfordrer de andre demonstranter om å komme tilbake og fortsette kampen.

Personvernpolicy