Fire menn dømt til døden for drapene i Marokko

Bilder frigitt av marokkansk politi av de hovedtiltalte Rachid Afatti (til venstre), Ouziad Younes og Ejjoud Abdessamad. Foto: Marokkansk politi / NTB scanpix
Bilder frigitt av marokkansk politi av de hovedtiltalte Rachid Afatti (til venstre), Ouziad Younes og Ejjoud Abdessamad. Foto: Marokkansk politi / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fire menn er dømt til døden for drap på norske Maren Ueland og hennes danske venninne i Marokko. For én av de tiltalte er dommen skjerpet fra livsvarig fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de tre hovedtiltalte ble dødsdommen bekreftet. En tiltalt som i forrige rettsrunde fikk livstid i fengsel, er nå idømt dødsstraff. To av de andre tiltalte har fått strengere straff.

– Det er omtrent som ventet. Familien tar det til etterretning, sier Ragnar Falck Paulsen, Ueland-familiens norske advokat, til NTB.

I Atlasfjellene

Norske Maren Ueland (27) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

Ankesaken har trukket ut i tid, med flere utsettelser. I alt 24 menn ble tiltalt, og i juli i år dømt, i forbindelse med drapene.

I en video har mennene sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS. Tre av mennene har innrømmet å ha deltatt i selve drapshandlingene. Samtlige av de dømte anket, og behandlingen av ankesaken startet 28. august.

Ankes med stor sannsynlighet

Selv om dommen i ankesaken kom onsdag, kan det trolig trekke ut enda lenger. Det er ventet at dommene også i ankesaken vil bli anket og at saken vil gå helt til topps i det marokkanske rettssystemet.

På rettssakens avsluttende dag sa de tre hovedtiltalte at de ønsket at dødsdommene skulle gjennomføres, ifølge NRK.

Både i den første behandlingen og i ankebehandlingen var det ventet at det ville komme dødsstraffer. Marokko har imidlertid ikke henrettet noen siden 1993.

Personvernpolicy