Stoltenberg: Russland må trekke seg helt ut av Øst-Ukraina

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ber Russland trekke ut alle sine styrker fra Øst-Ukraina.
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ber Russland trekke ut alle sine styrker fra Øst-Ukraina. Foto: Virginia Mayo / AP

Tilbaketrekkingen fra Øst-Ukraina er velkomment, men Russland må trekke seg helt ut av området, understreker NATO-sjef Jens Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainske styrker og russiskstøttede separatister begynte tirsdag å trekke våpen ut av de krigsherjede områdene øst i landet.

Håpet er at dette skal gjøre det mulig å blåse nytt liv i fredsprosessen i regionen. I første omgang skal de stridende partene fjerne tunge våpen fra konfliktområdene.

– Vi ønsker velkommen alle forsøk på å redusere spenningene. Men vi vet at det er en lang vei å gå, for det er fortsatt brudd på våpenhvilen, sa Stoltenberg da han besøkte den ukrainske havnebyen Odessa onsdag.

– NATO-landene mener helt klart at Russland har et spesielt ansvar om å trekke alle sine soldater, alle sine offiserer fra Øst-Ukraina, sa NATO-sjefen.

Nedtrappingen mellom ukrainske styrker og russiskstøttede separatister i det østlige Ukraina har vært planlagt lenge, men er blitt utsatt igjen og igjen. Tilbaketrekningen regnes som avgjørende for å få i stand et planlagt toppmøte mellom Ukraina, Russland, Frankrike og Tyskland.

Personvernpolicy