Dom i ankesaken i Marokko ventet onsdag

Kombobilde frigitt av det marokkanske politiet den 20. desember som viser de pågrepne og mistenkte fra venstre Rachid Afatti, Ouziad Younes og Ejjoud Abdessamad etter drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Atlas-fjellene i Marokko. De ble senere dømt i forbindelse med drapene. Foto: Marokkansk politi / NTB scanpix
Kombobilde frigitt av det marokkanske politiet den 20. desember som viser de pågrepne og mistenkte fra venstre Rachid Afatti, Ouziad Younes og Ejjoud Abdessamad etter drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Atlas-fjellene i Marokko. De ble senere dømt i forbindelse med drapene. Foto: Marokkansk politi / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dom i ankesaken mot de 24 mennene som er dømt i forbindelse med drapene på Maren Ueland og Louisa Jespersen, er ventet i Marokko onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ankesaken har trukket ut i tid, med flere utsettelser, men nå opplyses det at anken kan ventes i retten i Salé i Marokko.

Overfor NTB bekrefter Ueland-familiens norske bistandsadvokat, Ragnar Falck Paulsen, at familien er informert om at det trolig faller dom i saken onsdag.

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember i fjor.

I alt 24 menn ble tiltalt, og i juli i år dømt, i forbindelse med drapene.

I en video har mennene sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS. Tre av mennene har innrømmet å ha deltatt i selve drapshandlingene, disse ble dømt til døden for drap. Én mann ble dømt til livstid i fengsel, mens 20 andre ble idømt fengselsstraffer på mellom 5 og 30 år. Samtlige anket dommen, og ankesaken startet 28. august.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært flere utsettelser, blant annet på grunn av mangel på tolk. Paulsen har tidligere sagt at det har vært en ubeskrivelig belastning for de pårørende at det ennå ikke har blitt en avslutning i rettssystemet.

– Samtidig har de hele tiden vært forberedt på at det kunne bli sånn, uttalte Paulsen tidligere i oktober.

Selv med en dom i ankesaken onsdag kan det trolig trekke ut enda lenger. Det er ventet at dommene også i ankesaken vil bli anket, og at saken vil gå helt til topps i det marokkanske rettssystemet.