Hundrevis av koalaer fryktes døde i brann i Australia

Flere hundre koalaer kan ha blitt brent levende i den ukontrollerte brannen som herjet deres naturlige habitat på Australias østkyst denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen startet lørdag etter et lynnedslag nær Port Macquarie øst i delstaten New South Wales. Den påfølgende brannen har så langt svidd av 2.200 mål skog, inkludert et svært viktig område for de utrydningstruede koalaene. Det brenner ennå, og på grunn av vind er det vanskelig for det lokale brannvesenet å få kontroll.

Sue Ashton, leder for Port Macquarie Koala Hospital, opplyser at området ved Lake Innes var et svært vitalt og gunstig område med god framvekst av koalaer og en bestand på flere hundre dyr.

– Koalaene i dette området er genetisk svært mangfoldige og har veldig gode arveegenskaper på grunn av blanding og kryssavl. De kan tilpasse seg mange endringer, som habitat eller klimaendringer, sier Ashton, for å forklare hvorfor akkurat disse har stor nasjonal betydning.

– De var veldig unike i Australia, og de ville ha hjulpet mye i forskning relatert til koalaer. Tapet er en tragedie, sier Ashton.

Personvernpolicy