Samsungs «selfie-satellitt» styrtet i hage

Slik så den ut, Samsung sitt Space-selfie prosjekt. Utstyret var festen til en stor ballong og holdt til oppe i stratosfæren. Lørdag krasjlandet det i en hage i USA. Foto: Samsung.
Slik så den ut, Samsung sitt Space-selfie prosjekt. Utstyret var festen til en stor ballong og holdt til oppe i stratosfæren. Lørdag krasjlandet det i en hage i USA. Foto: Samsung.

Mobilgiganten ville sende opp en heliumballong til stratosfæren for at folk skulle få ta egne selfier i verdensrommet. Det endte med krasjlanding i en amerikansk hage.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag morgen styrtet Samsungs heliumballong i en hage i byen Merill i den amerikanske delstaten Michigan. Nancy Welkes var på vei til å slippe ut hestene sine, da hun plutselig hørte at det smalt i bakken.

Og det som smalt i bakken var mobilgiganten Samsungs heliumballong stappfullt av teknologisk utstyr. Ballongen var en del av Samsungs «Spaceselfie»-kampanje, der brukere fra hele verden skulle kunne sende et bilde av seg selv opp til stratosfæren, for å kunne ta en såkalt selfie med verdensrommet og jorden som bakgrunn.

Kampanjen startet 23. oktober, og skulle etter planen ha vart fram til 31. oktober.

Slik gikk det altså ikke.

Da den teknologiske ballongen dundret i bakken, var Nancy Welkes rask med å filme og ta bilde av restene av Samsung-prosjektet og poste det på Facebook.

– Utrolig. Se hva som falt ned fra himmelen og nå er fanget i et tre, skrev hun til bildet av den styrtede ballongen.

Samsung har bekreftet krasjlandingen.

– Tidligere i dag kom Samsung Europe's SpaceSelfie-ballong tilbake til jorden. Værforholdene førte til at den planlagte nedstigningen endte i et landlig område. Ingen ble skadd, og ballongen har blitt hentet. Vi beklager eventuelle ulemper det kan ha medført, heter det i en uttalelse gjengitt av flere medier, blant annet Business Insider.

Personvernpolicy