Lastebilsjåføren i Essex fremstilles for fengsling

Dette er saken: 39 personer funnet døde i lastebil i Essex.

Lastebilsjåføren som er siktet for uaktsomt drap og menneskesmugling etter funnet av 39 døde mennesker i Storbritannia, fremstilles for fengsling mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 år gamle Maurice Robinson fra Nord-Irland kommer ikke til å være til stede i retten i Chelmsford men skal delta via videooverføring. Han ble pågrepet kort tid etter funnet av de døde menneskene i kjølekonteineren.

De 39 døde menneskene ble funnet i en lastebil på et industriområde i Grays i Essex i morgentimene onsdag forrige uke. Vietnamesiske myndigheter samler nå inn DNA-prøver fra familier som frykter at de har slektninger blant de døde, og den vietnamesiske ambassaden i Storbritannia har satt en diplomat til å hjelpe til med etterforskningen.

Britiske myndigheter har også sendt dokumenter til Vietnam i forbindelse med identifiseringsarbeidet. Minst 24 vietnamesiske familier leter etter savnede slektninger, ifølge den vietnamesiske avisa VnExpress.

Det ble først meldt at de døde personene i lastebilen var kinesiske. Kinesiske myndigheter håper at Storbritannia raskt klarer å identifisere de døde personene. Mandag ba Kinas viseutenriksminister Chen Xiaodong det internasjonale samfunnet om å jobbe sammen mot ulovlig innvandring.

Personvernpolicy