Venstresiden leder i presidentvalget i Uruguay

Presidentkandidat Daniel Martínez leder koalisjonen Bred Front i Uruguay og vinner trolig første runde av valget i landet. Det er likevel ikke med klar nok margin til å unngå en valgrunde til. Foto: Matilde Campodonico / AP / NTB scanpix
Presidentkandidat Daniel Martínez leder koalisjonen Bred Front i Uruguay og vinner trolig første runde av valget i landet. Det er likevel ikke med klar nok margin til å unngå en valgrunde til. Foto: Matilde Campodonico / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den sittende venstreledede koalisjonen Bred Front har et klart forsprang, ifølge valgdagsmålingene, men ikke nok til å unngå en valgrunde til i Uruguay.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingene på valgdagen tyder på at koalisjonen og presidentkandidat Daniel Martínez får rundt 38 prosent av stemmene, mens hovedmotstander, konservative Luis Lacalle Pou vil få 30 prosent av stemmene.

For å vinne valget etter første valgrunde i Uruguay må kandidaten få over 50 prosent av stemmene.

Andre runde i valget på ny president og nasjonalforsamling i landet er satt til 24. november.

Bred Front har hatt makten i Uruguay i over 14 år. Den sittende president, 79 år gamle Tabaré Vázquez, opplyste i august at han har fått påvist lungekreft.

Han kunne uansett ikke stilt til gjenvalg, fordi han allerede har sittet i ti perioder, fra 2005 til 2010, og på nytt fra 2015. Vázquez sitter som president til mars neste år, når den nyvalgte presidenten overtar embetet.

Personvernpolicy