Medier: EU nær enighet om brexit-utsettelse til 31. januar

Det nærmer seg enighet om å gi Storbritannia brexit-utsettelse til 31. januar, ifølge britiske medier. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Det nærmer seg enighet om å gi Storbritannia brexit-utsettelse til 31. januar, ifølge britiske medier. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

EU vil trolig gå med på å utsette brexit til 31. januar. Britiske medier har fått tilgang til et utkast til forslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumentet sendes søndag rundt til de 27 medlemslandene i EU, ifølge The Guardian.

Det slås også fast at det er uaktuelt med nye forhandlinger om statsminister Boris Johnsons brexitavtale, ifølge Financial Times.

I tillegg framholdes Storbritannias forpliktelse til å nominere et medlem til den neste EU-kommisjonen, noe statsminister Boris Johnson så langt har nektet å gjøre.

Ambassadører fra de 27 medlemslandene i EU møtes mandag.

– Det er et godt forslag som ligger på bordet, som bør gjøre det mulig å komme til enighet, sier en diplomat til Financial Times.

Bakgrunn: EU har utsatt avgjørelse om brexit-utsettelse

Spesielt Frankrike har vært svært lite villige til å innvilge enda en utsettelse, men har, ifølge diplomater, vært med på å lage dette utkastet.

Her foreslås det også at Storbritannia kan gå ut av EU før 31. januar. Nærmere bestemt kan britene forlate EU den første dagen i en ny måned etter at en avtale er ratifisert.

Personvernpolicy