Vietnamesiske myndigheter samler DNA-prøver

Presten Nguyen Duc Vinh holdt søndag messe i Phu Tang-kirken i Nghe An-provinsen i Vietnam. Deltakerne frykter at flere fra landsbyer i området er blant de døde som er funnet i Storbritannia. Foto: Linh Do / AP / NTB scanpix
Presten Nguyen Duc Vinh holdt søndag messe i Phu Tang-kirken i Nghe An-provinsen i Vietnam. Deltakerne frykter at flere fra landsbyer i området er blant de døde som er funnet i Storbritannia. Foto: Linh Do / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I Vietnam samler myndighetene inn DNA-prøver fra familier som frykter at de har slektninger blant de 39 døde som ble funnet i en lastebil i Storbritannia.

Det opplyser både sikkerhetskilder og representanter for familiene søndag.

– Vi har begynt å samle inn hår- og blodprøver fra familiene til de antatte ofrene, sier en tjenestemann til AFP.

Nyhetsnettsiden VNExpress skriver at politiet i Nghe An-provinsen deltar i innsamlingen, og at 24 vietnamesiske familier så langt har kontaktet lokale myndigheter for å melde slektninger savnet.

De frykter at familiemedlemmer var blant de 39 som ble funnet døde i kjølevogna på en lastebil i Grays i Essex i Storbritannia onsdag.

Essex-politiet siktet lørdag en 25 år gammel lastebilsjåfør fra Nord-Irland for blant annet uaktsomt drap og menneskesmugling. Han skal fremstilles for retten mandag.

Tre andre som er mistenkt i saken, ble lørdag løslatt mot kausjon.

Les også:

Lastebilsjåføren siktet etter funnet av 39 døde i Storbritannia

20 vietnamesere fryktes å være blant ofrene i konteiner i England

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden