Reuters: Kilder i Syria har gitt Irak beskjed om at IS-leder er død

Kilder i Syria har gitt irakiske myndigheter beskjed om at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er drept, opplyser to irakiske kilder til nyhetsbyrået Reuters.

De to irakiske etterretningskildene er ikke navngitt.

Både kilder i Syria, Irak og Iran, alle anonyme, sa søndag at Baghdadi er drept i en amerikansk militæroperasjon nordvest i Syria, skriver Reuters.

Samtidig har USAs president Donald Trump varslet at han vil komme med en stor nyhet senere søndag.

De siste årene er det flere ganger tidligere blitt meldt at Baghdadi enten er blitt såret eller drept. Ifølge CNN venter amerikanske myndigheter på en DNA-prøve for å få dødsfallet bekreftet.

IS etablerte den syriske byen Raqqa som hovedstad i sitt selverklærte kalifat i 2014, men har de siste årene blitt fordrevet fra store områder i Syria og Irak som følge av militæroffensiver i begge land. USA har deltatt i begge offensivene – i Irak sammen med irakiske regjeringsstyrker og militser, i Syria sammen med den kurdiskdominerte SDF-militsen.

I mars mistet IS kontrollen over sitt territorium i Syria, men flere IS-krigere skal ha søkt seg til Idlib-provinsen, som er det eneste større området i Syria som fortsatt er delvis kontrollert av syriske opprørere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært