Nord-Korea sier landet har mistet tålmodigheten med USA

Det gode forholdet mellom lederne Kim Jong-un og Donald Trump er ikke nok til å berge atomforhandlingene, heter det i en uttalelse fra Nord-Korea søndag. Her fra et møte mellom de to lederne i den demilitariserte sonen mellom Sør-Korea og Nord-Korea i juni i år. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
Det gode forholdet mellom lederne Kim Jong-un og Donald Trump er ikke nok til å berge atomforhandlingene, heter det i en uttalelse fra Nord-Korea søndag. Her fra et møte mellom de to lederne i den demilitariserte sonen mellom Sør-Korea og Nord-Korea i juni i år. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I en uttalelse fra det statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea heter det at USA fører en fiendtlig politikk, og at landet utelukkende kommer med nedrustingskrav.

Nord-Korea advarer om at det personlig forholdet mellom lederne Kim Jong-un og Donald Trump alene ikke ville være nok til å forhindre at atomdiplomatiet sporer av.

Kim Yong-chol, som har ledet den nordkoreanske delegasjonen under atomforhandlingene med USA, sier at den vedvarende fiendtligheten kan bety at det kan bli skuddveksling når som helst.

Kim Yong-chol sa videre at Trump-administrasjonen tar grundig feil om den ignorerer fristen som er satt av Kim Jong-un for å bli enige om akseptable vilkår som kan berge atomforhandlingene.

I starten av oktober ble samtalene mellom Nord-Korea og USA i Sverige avbrutt fordi nordkoreanske forhandlere mente at USA ikke hadde tatt med seg noe som helst til forhandlingsbordet.

Landene har fått en ny invitasjon til et nytt møte i Sverige. USA har uttrykt vilje til å fortsette, mens Nord-Korea har vært mer tvilende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært