Morales nekter politiske forhandlinger

Bolivias president Evo Morales under et møte i presidentpalasset i La Paz tirsdag. Foto: Juan Karita / AP / NTB scanpix
Bolivias president Evo Morales under et møte i presidentpalasset i La Paz tirsdag. Foto: Juan Karita / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Evo Morales i Bolivia avviser at det blir politiske forhandlinger etter det kaotiske valget i landet.

Valgseieren til den sittende presidenten er svært omstridt. Opposisjonen godtar ikke resultatet som gir Morales 47 prosent av stemmene, og utfordreren Carlos Mesa 36,5 prosent.

Resultatet er akkurat nok til at Morales slipper en ny valgrunde, og lørdag sier Morales at det ikke blir noen forhandlinger om makten i landet.

– Jeg kan si det her og nå at det ikke blir noen politiske forhandlinger. Vi respekterer grunnloven og vi respekterer partiet som vant valget, sa han i en tale i Cochabamba.

Samme dag uttalte presidentkandidat Mesa at han avviser og ignorerer valgresultatet fordi det var resultat av fusk og i strid med viljen til folket.

Morales har oppfordret de som anklager ham for valgfusk om å legge fram bevis. Dersom det blir påvist juks sier Morales seg villig til å gjennomføre en ny valgrunde, ifølge Reuters.

Han advarer samtidig om at det kan føre til at hans tilhengere strømmer fra landsbygda og inn i byene for å protestere.

Gjennomføringen av valget har blitt kritisert av valgobservatører, og flere land har krevd at det blir gjennomført en andre valgrunde. Valgresultatet utløste massive demonstrasjoner, gatekamper og generalstreik.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært