Enorme demonstrasjoner i Chile

Hundretusenvis demonstrerer lørdag i gatene i Chiles hovedstad Santiago.

Demonstrasjonen er den siste i en serie store protester i landet.

Demonstrasjonene begynte da myndighetene økte prisene på metrobilletter, men har utvidet seg til å gjelde sosiale problemer. President Sebastián Piñera har trukket tilbake prisøkningen på metrobillettene og har foreslått en reformplan som inkluderer økt pensjon og økt minstelønn, men det har ikke roet gemyttene.

Enkelte steder er det kommet til sammenstøt, og de siste dagene er minst 18 personer drept.

FNs menneskerettskommissær Michelle Bachelet har sagt at hun vil sende en delegasjon til Chile for å granske klager på brudd på menneskerettighetene under demonstrasjonene. Hun er selv tidligere president i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært