Nær 300 politifolk skadd i demonstrasjonene i Catalonia

Demonstranter og politi har ved flere anledninger barket sammen i Barcelona de siste ukene.
Demonstranter og politi har ved flere anledninger barket sammen i Barcelona de siste ukene. Foto: Bernat Armangue / AP

Flere hundre politifolk er skadd i de mange sammenstøtene med rasende demonstranter i Catalonia, opplyser myndighetene.

Demonstrasjonene oppsto etter at ni katalanske politikere tidligere denne måneden ble dømt til lange fengselsstraffer for å ha arbeidet for løsrivelse fra Spania.

289 politibetjenter er skadd i sammenstøt med demonstrantene. 154 av dem var fra Catalonias regionale politistyrke, opplyser regjeringens talsperson Isabel Celaa.

Catalonias regionale nødetater har tidligere uttalt at de har behandlet 593 mennesker som ble skadd i demonstrasjoner mellom 14. og 20. oktober. 226 av disse skal ha vært politifolk. Grunnen til at myndighetenes tall er høyere er fordi flere av betjentene ble behandlet ved private klinikker, sier en talsperson for innenriksdepartementet.

Gruppa ANC, som kjemper for katalansk selvstendighet, sa onsdag at det regionale helsevesenet hadde behandlet 579 personer som var skadd i det gruppa omtaler som politivold.

Isabel Celaa opplyser at over 200 mennesker er blitt pågrepet under demonstrasjonene. Av disse er 31 blitt fengslet. 134 voksne og 15 mindreårige har måttet møte i retten.

Rasende demonstranter har satt fyr på biler og søppelkasser og kastet bensinbomber. Flere steder har blitt åsted for voldelige sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter, og politiet har tatt i bruk tåregass og gummikuler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært