Irakisk politi skyter med tåregass mot demonstranter

Video: Her skyter politet tåregass på demonstrantene

Myndighetene i Irak har satt tunge sikkerhetsstyrker i gatene for å slå ned på demonstrasjonene som trekker tusenvis av mennesker i Bagdad.

Demonstrantene protesterer mot regjeringen og mot høy arbeidsledighet og utbredt korrupsjon, og gjenopptok protestene fredag etter en tre ukers pause.

Fredag ettermiddag brukte sikkerhetsstyrkene tåregass mot demonstranter som prøvde å krysse en bro som leder over til den strengt bevoktede grønne sonen, som huser regjeringsbygg og utenlandske ambassader.

En uke ut i de voldelige sammenstøtene iverksatte myndighetene en gransking som konkluderte med at sikkerhetsstyrkenes voldsbruk var omfattende. 149 mennesker hadde blitt drept og over 3.000 skadd, ifølge granskningen. Åtte personer tilknyttet sikkerhetsstyrkene ble også drept.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært