Over 50.000 er bedt om å evakuere på grunn av skogbranner i California

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogbranner som sprer seg raskt, tvinger flere tusen innbygger til å evakuere flere steder i California i USA torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Los Angeles er minst 50.000 innbyggere bedt om å forlate hjemmene sine etter at skogbrannene nærmer seg.

Brannen sprer seg flere steder i California som følge av høy temperatur og sterk vind.

Myndighetene vet ikke hvor mange hjem som er ødelagt i brannene i delstaten. Det er foreløpig ikke meldt om skadde. Det er heller ikke kjent hvordan noen av brannene oppsto.

Branner både i nord og i sør

I vindistriktene nord i California har myndighetene beordret 2.000 innbyggere om å evakuere etter at brannene har spredt seg til et over 39 kvadratkilometer stort område.

Hele den populære vindestinasjonen Geyserville i Sonoma ble evakuert etter brannen som startet torsdag. Brannen truet flere av vingårdene i området, og brannvesenet opplyser at om lag fem prosent av brannen er under kontroll.

Sør i California herjer to branner åsene nord for storbyen Los Angeles og tvinger minst 50.000 innbyggere til å forlate hjemmene sine. I det aktuelle området, Canyon fylke, har det blitt bygget flere tusen nye boliger de siste tiårene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hus har brent ned, og folk prøver å dynke husene sine med vann fra hageslanger for å redde dem. Kraftig vind gjør at flammene sprer seg raskt, og store røyksøyler er synlige på mange kilometers avstand.

Brannvesenet i Los Angeles opplyser på Twitter at om lag 500 brannfolk, fire helikopter og fire fly er satt inn i slukningsarbeidet.

Sterk vind gir strømproblemer

Brannene og evakueringene nær Los Angeles og i vindistriktet i Nord-California kommer etter en periode med store strømbrudd. Strømselskapene i delstaten har kuttet strømmen til befolkningen for at ikke trær og andre gjenstander skulle kutte strømledningene og slik starte enn brann som følge av kraftig vind.

Den største strømleverandøren i delstaten, Pacific Gas & Electric, advarer om at flere store strømbrudd til helgen vil kutte strømmen i store deler av området rundt San Francisco. Det vil være det tredje store strømbruddet denne måneden.

Nær 180.000 kunder i 17 fylker ble rammet av strømbruddet som varte fra onsdag ettermiddag til torsdag kveld lokal tid, opplyser PG&E.

Selskapet har også rapportert om problemer med en trafostasjon i et området der en av brannene startet. Det er likevel uklart om det var feil i trafostasjonen som forårsaket brannen.