Rettighetsgruppe:Israel har revet 140 palestinske hjem i år

Palestinere ber i gamlebyen i Jerusalem. Israelske myndigheter har hittil i år revet et rekordhøyt antall palestinske boliger i Øst-Jerusalem og Vestbredden, begge israelskokkuperte områder.
Palestinere ber i gamlebyen i Jerusalem. Israelske myndigheter har hittil i år revet et rekordhøyt antall palestinske boliger i Øst-Jerusalem og Vestbredden, begge israelskokkuperte områder. Foto: Mahmoud Illean / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske myndigheter har revet minst 140 palestinske hjem i Øst-Jerusalem så langt i år, ifølge menneskerettighetsgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er det høyeste antallet i denne perioden av året siden målingene begynte i 2004, ifølge organisasjonen B'Tselem.

Rivingen av palestinske hjem som er bygd uten israelsk tillatelse, skjer i takt med en sterk økning i jødisk bosetningsaktivitet både i annekterte Øst-Jerusalem og på den okkuperte Vestbredden.

Utviklingen har skutt fart etter at USAs president Donald Trump flyttet inn i Det hvite hus i januar 2017.

Ifølge B'Tselem har 238 palestinere mistet hjemmene sine så langt i år, deriblant 127 barn. Det nest høyeste antallet er fra 2016. Da ble 92 hjem revet.

Israelske tjenestemenn har ikke ønsket å kommentere saken.

Israel okkuperte Øst-Jerusalem og Vestbredden under Seksdagerskrigen i 1967. Dette er områder palestinerne ønsker skal utgjøre deres fremtidige stat.