Store protester i Chile tross løfter om sosiale reformer

Politiet bruke vannkanoner mot demonstranter i hovedstaden Santiago i Chile. Protestene mot president Sebastián Piñera fortsetter til tross for at presidenten har lovet sosiale reformer. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
Politiet bruke vannkanoner mot demonstranter i hovedstaden Santiago i Chile. Protestene mot president Sebastián Piñera fortsetter til tross for at presidenten har lovet sosiale reformer. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundretusenvis av mennesker demonstrerte mot ulikhet i Chile onsdag, til tross for at president Sebastián Piñera har lovet reformer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale medier rapporterer om demonstrasjoner, sammenstøt og plyndring i flere byer i det søramerikanske landet. To supermarkeder ble satt i brann i Antofagasta i nord, og et hotell ble plyndret i hovedstaden Santiago.

Til sammen 18 mennesker er drept i opptøyene som har lammet deler av landet de siste seks dagene. Det er innført portforbud i minst tolv områder i landet, viser en oversikt fra kringkasteren 24 Horas.

En to dager lang generalstreik startet onsdag, og studenter, professorer og statsansatte var blant dem som deltok. Målet er å presse Piñera til å fjerne soldater fra gatene og få ham til å diskutere reformer med grasrotorganisasjoner.

Demonstrasjonene begynte da myndighetene økte prisene på metrobilletter, men har utvidet seg til å gjelde sosiale problemer. President Piñera har trukket tilbake prisøkningen på metrobillettene og har foreslått en reformplan som inkluderer økt pensjon og økt minstelønn.

Likevel fortsette protestene i det som er regnet som en av de mest stabile landene i Sør-Amerika.

Pave Frans har i en appell for fred sagt at partene må snakke sammen for å finne løsninger på krisen og for å håndtere problemene som har skapt den.