Dødstallene stiger mens uroen fortsetter i Chile

Store folkemengder har demonstrert over hele Chile de siste dagene. 18 personer skal til nå ha mistet livet.
Store folkemengder har demonstrert over hele Chile de siste dagene. 18 personer skal til nå ha mistet livet. Foto: Rodrigo Abd / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme dag som en to dager lang generalstreik startet, opplyste Chiles myndigheter at 18 personer til nå har mistet livet i de pågående demonstrasjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Studenter, professorer og statsansatte er blant de tusenvis som onsdag demonstrerer mot de store sosiale ulikhetene i landet. I hovedstaden Santiago har politiet brukt vannkanoner mot demonstrantene.

«Chile har våknet», lyder en av mange plakater blant demonstrantene i Santiago.

Tre drept det siste døgnet

Chiles innenriksminister Rodrigo Ubilla opplyste onsdag at tre personer har mistet livet i løpet av det siste døgnet.

To av dem som ble drept, ble truffet av en bil. Det tredje offeret skal ha blitt banket til døde av politiet i en hendelse som blir etterforsket, opplyste Ubilla til TV-kanalen 24 Horas. Til sammen 18 mennesker har så langt mistet livet siden uroen startet sist helg.

Chile har blitt sett på som et av de mest stabile demokratiene i Sør-Amerika, men har den siste tiden blitt herjet av massive demonstrasjoner som retter seg mot de store sosiale ulikhetene i landet. Demonstrasjonene begynte da myndighetene økte prisene på metrobilletter, men utvidet seg til å gjelde sosiale problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trakk tilbake prisøkningen

Chiles president Sebastián Piñera har trukket tilbake prisøkningen på metrobillettene og har foreslått en reformplan som inkluderer økte pensjoner og minstelønn.

Endringene har ikke lagt en demper på de massive protestene, som pågår i en rekke byer over hele landet.

Piñera ba landets innbyggere om unnskyldning for ikke å ha forutsett utbruddet av uroen i landet da han la fram reformplanen.