Dødstallene stiger i Chile

En demonstrant kaster en beholder med tåregass tilbake mot politiet under nye sammenstøt i Santiago i Chile. Foto: Miguel Arenas / AP / NTB scanpix
En demonstrant kaster en beholder med tåregass tilbake mot politiet under nye sammenstøt i Santiago i Chile. Foto: Miguel Arenas / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt 15 personer har mistet livet under demonstrasjonene som de siste dagene har preget Chile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser myndighetene tirsdag.

Statssekretær i innenriksdepartementet, Rodrigo Ubilla, sier at elleve personer mistet livet i landets hovedstad Santiago, og at de var forårsaket av plyndringer og brannstiftelser hovedsakelig rettet mot kjøpesentre.

Uroen tok til lørdag og startet etter at myndighetene besluttet å øke prisen på metrobilletter. Frustrasjonen har senere blitt rettet mot president Sebastián Piñera og hæren.

Enkelte steder har det vært voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter. Bare i helgen ble nærmere 1.500 personer pågrepet.

Mandag ble det innført portforbud for tredje kveld på rad i Santiago. President Piñera har også erklært unntakstilstand i 10 av landets 16 regioner. Han har uttalt at «landet er i krig».