Ti drept i artilleriangrep i Kashmir

Kvinner i den pakistanskkontrollerte delen av Kashmir tar farvel med et familiemedlem som ble drept i Nousehri i nærheten av delelinjen mot India søndag. Foto: M.D. Mughal / AP / NTB scanpix
Kvinner i den pakistanskkontrollerte delen av Kashmir tar farvel med et familiemedlem som ble drept i Nousehri i nærheten av delelinjen mot India søndag. Foto: M.D. Mughal / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst ti mennesker er drept i artilleriangrep over delelinjen mellom den indiske og den pakistanske delen av Kashmir, opplyser myndighetene på begge sider.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

India og Pakistan anklager søndag hverandre for angrepene i den omstridte regionen.

En talsmann for den indiske hæren sier to soldater og en sivil ble drept, mens tre andre ble såret da pakistanske styrker «uprovosert» åpnet ild inn i det fjellrike Kupwara-distriktet.

Pakistanske myndigheter anklager også den indiske hæren for å ha angrepet sivile. Ifølge utenriksdepartementet ble seks sivile drept ved pakistanskkontrollerte Muzaffarabad nær delelinjen. Den pakistanske hæren opplyser i tillegg at én av deres soldater ble drept søndag.

Spenningen økte kraftig mellom de to atommaktene da Indias regjering 5. august fratok selvstyret til befolkningen i den indiskstyrte delen av Kashmir-regionen, som er delt mellom de to nabolandene.

Samtidig ble det innført et omfattende militært portforbud for befolkningen på rundt 7 millioner, som i hovedsak er muslimer. Titusenvis av indiske soldater ble sendt til området, internett- og telefontilgangen ble kuttet og flere tusen ble pågrepet. For én uke siden gjenopprettet indiske myndigheter mobiltelefontilgangen.

Siden har det blitt meldt om flere sammenstøt i regionen. Søndagens artilleriangrep skjer dagen før det skal holdes valg i to viktige indiske delstater.