Store demonstrasjoner i Hongkong

Demonstranter tok seg søndag inn i en Bank of China-filial i Hongkong og satte fyr på inventaret med brannbomber. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstranter tok seg søndag inn i en Bank of China-filial i Hongkong og satte fyr på inventaret med brannbomber. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bruker vannkanoner og tåregass mot tusenvis av demonstranter som har omringet en politistasjon i Hongkong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusenvis av mennesker gjennomførte søndag en fredelig demonstrasjon i Hongkong, i protest mot at en av lederne i protestbevegelsen, Jimmy Sham, tidligere i uka ble angrepet med hammer av en gruppe ukjente menn.

Etter at markeringen var over, fortsatte flere tusen demonstranter til Tsim Sha Tsui-distriktet der de satte fyr på en bank og omringet en politistasjon og kastet brannbomber mot bygningen.

Les også: Demonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester

Politiet forsøkte først å spre folkemengden ved å skyte tåregassgranater fra taket av politistasjonen, men da dette ikke var nok ble det tatt i bruk vannkanoner som var ladet med maling. Hundrevis av politifolk er sendt til området.

Protestene startet for fire måneder siden da Hongkongs leder Carrie Lam la fram et lovforslag som åpnet for å utlevere folk til straffeforfølgelse i Fastlands-Kina.

Lovforslaget ble siden trukket tilbake, men protestene har fortsatt og demonstrantene krever nå demokratiske reformer.

Hongkong har hatt delvis selvstyre siden regionen ble tilbakeført til Kina i 1997.