Tusk: – Venter på brevet

EU-president Donald Tusk fotografert under EU-toppmøtet i Brussel torsdag, der stats- og regjeringssjefene ga grønt lys til den reviderte utmeldingsavtalen med Storbritannia.
EU-president Donald Tusk fotografert under EU-toppmøtet i Brussel torsdag, der stats- og regjeringssjefene ga grønt lys til den reviderte utmeldingsavtalen med Storbritannia. Foto: Olivier Matthys / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs president Donald Tusk forteller at han har snakket med statsminister Boris Johnson på om situasjonen etter avstemningen i Underhuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Venter på brevet, tvitret Tusk like før klokka 21 lørdag kveld.

Vedtaket i Parlamentet i London samme dag innebærer i praksis at Johnson er lovpålagt å sende et brev til EU der han ber om en tre måneder lang utsettelse av brexit-datoen 31. oktober. Brevet må sendes innen midnatt natt til søndag.

Det ventes at Johnson samtidig vil be EU om ikke å gi ham noen utsettelse. Irlands statsminister Leo Varadkar minnet lørdag om at alle EUs 27 stats- og regjeringssjefer må være enige før de kan gi grønt lys til en eventuell utsettelse.

Da artikkel 50 om utmelding av EU i sin tid ble aktivert, ble brevet levert fysisk fra den britiske statsministerens kontor i London til Brussel med EU-ambassadøren som kurer.